Min varukorg ( 0 )
Din varukorg är tom
image_print

Skriv ut recept

Vitlöksmarinerade pilgrimsmusslor med rostad blomkål

Vitlöksmarinerade pilgrimsmusslor med rostad blomkål och svartkål,

samt en sötpotatisaioli, 4 personer

12-16 pilgrimsmusslor

2 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

1 litet blomkålshuvud

några blad svartkål eller grönkål (kan utelutas)

1 msk olivolja + 1 msk smör

havssalt och svartpeppar

Sötpotatisaioli:

1 stor sötpotatis, eller 2 mindre

0,5 dl pressad citron

1 msk riven ingefära

1 vitlöksklyfta

2 äggulor

1 dl olivolja

havssalt och svartpeppar

Börja med att marinera pilgrimsmusslorna i vitlöken och oljan. Ställ kallt

Gör sedan sötpotatisaiolin. Skala sötpotatisen och dela den i tärningar. Koka 4-5 min med lite salt. Häll av. Blanda med resten av ingredienserna i en mixer och häll efterhand i oljan. Häll upp i en skål.

Dela sedan blomkålen i små buketter, och riv svartkålen i strimlor. Fräs i oljan och smöret, och rör runt, Salta och peppra. Blomkålen blir härligt nötig, och svartkålen krispig och god.

Halstra pilgrimsmusslorna i het grillpanna eller stekpanna ca 40-50 sekunder på varje sida. Servera med den goda kålen och sötpotatisaiolin!

Smaklig måltid!

Foto: Mette Ottosson Recept och styling: Gladmage Catering

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Skriv ut

Relaterade produkter...

Fatlagrad Mackmyra BBQ sauce

119,00kr

Hummer MSC

Från: 429,00kr

Isländska Favoriter

2 595,00kr

Mango & Jalapeno glaze

99,00kr

Spicy BBQ sauce

99,00kr

Original BBQ sauce

99,00kr