Vitlöksmarinerade pilgrimsmusslor med rostad blomkål och svartkål,
samt en sötpotatisaioli, 4 personer
12-16 pilgrimsmusslor
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 litet blomkålshuvud
några blad svartkål eller grönkål (kan utelutas)
1 msk olivolja + 1 msk smör
havssalt och svartpeppar
Sötpotatisaioli:
1 stor sötpotatis, eller 2 mindre
0,5 dl pressad citron
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
2 äggulor
1 dl olivolja
havssalt och svartpeppar
Börja med att marinera pilgrimsmusslorna i vitlöken och oljan. Ställ kallt
Gör sedan sötpotatisaiolin. Skala sötpotatisen och dela den i tärningar. Koka 4-5 min med lite salt. Häll av. Blanda med resten av ingredienserna i en mixer och häll efterhand i oljan. Häll upp i en skål.
Dela sedan blomkålen i små buketter, och riv svartkålen i strimlor. Fräs i oljan och smöret, och rör runt, Salta och peppra. Blomkålen blir härligt nötig, och svartkålen krispig och god.
Halstra pilgrimsmusslorna i het grillpanna eller stekpanna ca 40-50 sekunder på varje sida. Servera med den goda kålen och sötpotatisaiolin!
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson Recept och styling: Gladmage Catering