Min varukorg ( 0 )
Din varukorg är tom
image_print

Skriv ut recept

Ugnsbakad koljarygg provencal

Ugnsbakad koljarygg provencal, 4 pers

600 g koljarygg

salt och nymald svartpeppar

4-5 tomater, gärna olika sorter

Vinegrätt:

5 msk god olivolja

1 citron, strimlat skal och saft

2 fint hackade vitlöksklyftor

1 krm strösocker

1 liten ask ansjovisfiléer

2 msk kapris

1 liten finhackad rödlök

2 msk finhackad bladpersilja

Värm ugnen till 150 grader. Smörj en eldfast form med lite olivolja, salta och peppra i botten på formen, lägg sedan på koljaryggen, skuren i 4 portionsbitar. Skär tomaterna i skivor och placera o runt fiskbitarna, lägg även på kapris, rödlök och ansjovisfiléer, salta och peppra. Blanda dressingen,(mixa INTE) och häll den över fisken. Tillaga i ugn i ca 20-25 min, tills den fått en innertemperatur av 52 grader. Servera med smörade haricots verts, kokt potatis och en god grönsallad.

Smaklig måltid!

Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Skriv ut

Relaterade produkter...

Fatlagrad Mackmyra BBQ sauce

119,00kr

Hummer MSC

Från: 429,00kr

Isländska Favoriter

2 595,00kr

Mango & Jalapeno glaze

99,00kr

Spicy BBQ sauce

99,00kr

Original BBQ sauce

99,00kr