Marinerad torskrygg med en ”raw” sallad på polkabetor, morötter och rädisor,
4 personer
Finaste torsk med en krispig sallad på polkabetor, lika god som vacker!
4 bitar torskrygg (ca 600-700 g) från Hemdeli.se
havssalt och svartpeppar
Marinad:
1 citron, saften av denna
1 msk olivolja
1 msk finhackad koriander
1 msk finhackad gräslök
Till salladen:
4 små polkabetor, skalade och tunt skivade på mandolin
2 morötter, skalade och fint skivade på mandolin
6 rädisor, sköljda och fint skivade på mandolin
0,5 liten rödlök, fint skivad
1 tsk gula senapsfrön
1 citron, saften av denna
2 msk olivolja
1 msk finhackad koriander
1 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad timjan
havssalt och peppar
Till servering, gärna lite aioli, men den kan lika gärna uteslutas.
Salta och peppra torsken, lägg den i en skål och häll över marinaden. Blanda runt och gnid in marinaden. Låt stå vid sidan.
Lägg i en annan skål betor, morötter, rädisor, lök och resten av ingredienserna, blanda och låt stå.
Hetta upp en non-stick panna
till medelvärme. Lägg i fisken, stek ca 2-3 min på var sida, beroende på hur tjocka bitarna är. Servera fisken toppad med salladen och eventuellt lite aioli.
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering