Marinerad torskrygg med krispig “raw” sallad

4 personer

Njut av en utsökt middag med vårt recept på marinerad torskrygg, serverad med en fräsch och krispig sallad av polkabetor, morötter och rädisor. Denna härligt balanserade rätt kombinerar det bästa från havet med jordens färger och smaker. Vår finaste torskrygg får en djup och rik smak genom en noggrant sammansatt marinad, vilket gör varje tugga till en smakupplevelse.

Salladen, en kreativ mix av tunt skivade polkabetor, krispiga morötter och peppriga rädisor, är inte bara ett visuellt mästerverk utan också ett perfekt komplement till den milda torsken. Denna rätt är lika god som den är vacker, och den garanterar att imponera på både familj och vänner vid varje tillfälle.

Ingredienser

  • 4 bitar torskrygg (ca 600-700 g) från
  • Havssalt och svartpeppar
Marinad
  • Saften av 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk finhackad koriander
  • 1 msk finhackad gräslök
Sallad
  • 4 små polkabetor, skalade och tunt skivade på mandolin
  • 2 morötter, skalade och fint skivade på mandolin
  • 6 rädisor, sköljda och fint skivade på mandolin
  • 0,5 liten rödlök, fint skivad
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 1 citron, saften av denna
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk finhackad koriander
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 msk finhackad timjan
  • havssalt och peppar
Till servering
  • Gärna lite aioli, men den kan lika gärna uteslutas.

Tillagning

  1. Salta och peppra torsken
  2. Lägg den i en skål och häll över marinaden
  3. Blanda runt och gnid in marinaden. Låt stå vid sidan.
  4. Lägg betor, morötter, rädisor, lök och resten av ingredienserna i en annan skål
  5. Blanda och låt stå.
  6. Hetta upp en non-stick panna till medelvärme
  7. Lägg i fisken, stek ca 2-3 min på var sida, beroende på hur tjocka bitarna är
  8. Servera fisken toppad med salladen och eventuellt lite aioli.

 

Smaklig måltid!

Foto: Mette Ottosson
Recept och styling: Gladmage Catering