Baby backribs med rödbetsallad och päron 4 pers
4 rader Baby backribs ( ca 1 kg) från Hemdeli.se
Rödbetssallad med chili och päron:
2 medelstora rödbetor
2 små gulbetor (om det finns, annars ta bara rödbetor!)
2 päron, mogna och fasta
6-10 gröna sparrisar
1 röd chilifrukt
1 ask salladsskott
havssalt och svartpeppar från kvarnen
Citrondressing:
3,5 msk pressad citron
1,5 dl olivolja, extra virgin
havssalt och svartpeppar från kvarnen
Börja med dressingen, blanda och ställ åt sidan.
Skala betorna och skär i tunna stavar, som tändstickor. Håll de gula och de röda åtskilda, så att de inte färgas.
Hyvla sparrisen i tunna strimlor , alt dela i mindre bitar.
Skala och kärna ur päronen, dela i tunna stavar som tändstickor. Vänd ner päronen i lite av dressingen. Skär chilin med kärnor och allt i tunna skivor.
Skölj salladsskotten. Fördela på fyra tallrikar och fördela det övriga snyggt ovanpå. Slå på resten av dressingen.
Grilla ribsen på grillen, några minuter på var sida, eller stek dem i ugnen på 150 grader ca 15-20 minuter.
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson Recept och styling: Gladmage Catering