Min varukorg ( 0 )
Din varukorg är tom
image_print

Skriv ut recept

Baby backribs med rödbetsallad och päron

Baby backribs med rödbetsallad och päron 4 pers

4 rader Baby backribs ( ca 1 kg) från Hemdeli.se

Rödbetssallad med chili och päron:

2 medelstora rödbetor

2 små gulbetor (om det finns, annars ta bara rödbetor!)

2 päron, mogna och fasta

6-10 gröna sparrisar

1 röd chilifrukt

1 ask salladsskott

havssalt och svartpeppar från kvarnen

Citrondressing:

3,5 msk pressad citron

1,5 dl olivolja, extra virgin

havssalt och svartpeppar från kvarnen

Börja med dressingen, blanda och ställ åt sidan.

Skala betorna och skär i tunna stavar, som tändstickor. Håll de gula och de röda åtskilda, så att de inte färgas.

Hyvla sparrisen i tunna strimlor , alt dela i mindre bitar.

Skala och kärna ur päronen, dela i tunna stavar som tändstickor. Vänd ner päronen i lite av dressingen. Skär chilin med kärnor och allt i tunna skivor.

Skölj salladsskotten. Fördela på fyra tallrikar och fördela det övriga snyggt ovanpå. Slå på resten av dressingen.

Grilla ribsen på grillen, några minuter på var sida, eller stek dem i ugnen på 150 grader ca 15-20 minuter.

Smaklig måltid!

Foto: Mette Ottosson Recept och styling: Gladmage Catering

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Skriv ut

Relaterade produkter...

Fatlagrad Mackmyra BBQ sauce

119,00kr

Hummer MSC

Från: 429,00kr

Isländska Favoriter

2 595,00kr

Mango & Jalapeno glaze

99,00kr

Spicy BBQ sauce

99,00kr

Original BBQ sauce

99,00kr