Tempurainbakad torskrygg med hemgjord ponzusås
600 g tempurainbakad torskfilé
Rapsolja till stekning + salt
Stek fisken i rapsolja, några minuter på var sida, alt fritera den på hög värme i några minuter.
Blanda ihop ponzusåsen:
1 dl japansk soja
2 msk finriven ingefära
1 msk vitvinsvinäger
1/4 pressad apelsin
1/2 pressad lime
1 tsk råsocker
1 skivad grön chili (+1 till garnering)
Krispiga grönsaker:
200 g grönkål, riven i bitar
1 knippa vårlök, fint skivad
1 rödlök, fint skivad
1 morot, strimlad
1/2 slanggurka, strimlad
1 kruka finklippt koriander
1 tsk sesamolja
1 msk vita sesamfrön
1 skivad röd chili till garnering
Stek snabbt grönkålen och hälften av vårlöken i sesamoljan, lägg upp på 4 tallrikar. Blanda resterande grönsaker med koriandern och lite av ponzusåsen, lägg detta på grönkålen, lägg sedan den stekta fisken överst, toppa med lite koriander, ponzusåsen, sesamfrön och den skivade chilin.
Smaklig måltid
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering