4 personer
600 g torskfilé
1 msk smör+1 msk rapsolja
400 g spetskål
2 msk rapsolja
salt och peppar
Hollandaise:
150 g smör
3 äggulor
1 msk citronsaft
salt 80g
hasselnötter, rostade och grovt hackade
1 ask krasse
Kokt potatis alt potatisstomp
Börja med att dela spetskålen i mindre bitar, massera in olivolja, salt och peppar och baka den sedan i ugnen på 225 grader i 15-20 min, tills den fått fin färg. Gör under tiden hollandaisen. Bryn smöret. Lägg äggulor och citronsaft i en liten kastrull på låg värme, vispa hela tiden tills det börjar tjockna, dra från värmen. Droppa sedan i det brynta smöret under fortsatt vispning, smaksätt med lite salt. (vill du inte göra egen så köp färdig hollandaise, smaksätt ev med lite brynt smör och citron). Dela torskfilén i 4 bitar, stek i smör och rapsolja i några min på var sida, salta och peppra. Lägg genast upp på fyra tallrikar med spetskålen och ev potatis, häll över såsen och toppa med hasselnötter och krasse.
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering