Grillade argentinska rödräkor med karibisk salsa, 4 personer
20 st argentinska rödräkor
4-6 finhackade vitlöksklyftor, finhackad
1 dl finhackad persilja
1 lime, saft och rivet skal
1 dl olivolja
2 msk japansk soja
1 msk risvinäger
1 finhackad röd chili
salt
Strö generöst med salt på de frysta räkorna och tina. Gör marinaden och häll olivolja, soja och risvinäger i en skål. Rör ner vitlöken, chilin och persiljan, samt skal och saft från limen. Vänd runt räkorna i marinaden och ställ in dem i kylen i minst en timme. Grilla hastigt 2-3 min på varje sida, lägg upp på ett fat och ringla över resterna av marinaden. karibisk salsa: 5 dl fint tärnad färsk ananas 5 dl fint tärnad slanggurka, urkärnad 3 msk rårörsocker 4-5 msk finhackad färsk mynta 2 lime, saft och rivet skal 2 röd chili, finhackade 8 cl brun rom Blanda ner allt utom chili och rom i en skål, ställ in i kylen fram till servering. Fördela salsan i 4 små skålar och avsluta med att hälla 2 cl rom i varje skål, toppa med chilin och en kvist mynta. servera med ett gott bröd som du rostar på grillen.
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering