Grillade argentinska rödräkor med karibisk salsa
4 personer
Ingredienser
Grillade rödräkor
- 20 st argentinska rödräkor
- 4-6 finhackade vitlöksklyftor, finhackad
- 1 dl finhackad persilja
- 1 lime, saft och rivet skal
- 1 dl olivolja
- 2 msk japansk soja
- 1 msk risvinäger
- 1 finhackad röd chili
- salt
Karibisk salsa
- 5 dl fint tärnad färsk ananas
- 5 dl fint tärnad slanggurka, urkärna
- 3 msk rårörsocker
- 4-5 msk finhackad färsk mynta
- 2 lime, saft och rivet skal
- 2 röd chili, finhackade
- 8 cl brun rom
Tillagning
Grillade rödräkor
- Strö generöst med salt på de frysta räkorna och tina dem
- Gör marinaden och häll olivolja, soja och risvinäger i en skål
- Rör ner vitlöken, chilin och persiljan, samt skal och saft från limen
- Vänd runt räkorna i marinaden och ställ in dem i kylen i minst en timme
- Grilla hastigt 2-3 min på varje sida
- Lägg upp på ett fat och ringla över resterna av marinaden
Karibisk salsa
- Blanda ner allt utom chili och rom i en skål
- Ställ in i kylen fram till servering
- Fördela salsan i 4 små skålar och avsluta med att hälla 2 cl rom i varje skål
- Toppa med chilin och en kvist mynta
- Servera med ett gott bröd som du rostar på grillen
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson
Recept och styling: Gladmage Catering