Grillade argentinska rödräkor med karibisk salsa

4 personer

Utforska smakerna från Karibien med vårt recept på grillade argentinska rödräkor med karibisk salsa. Denna exotiska och smakrika rätt kombinerar det bästa från havet med fräscha och färgglada ingredienser som för tankarna till varmare breddgrader. Våra saftiga argentinska rödräkor får en fantastiskt rik smak när de grillats till perfektion och serveras med vår hemmagjorda salsa. Detta är det perfekta receptet för att imponera på middagsgästerna eller för att njuta av en lyxig måltid i sommarsolen. Välkommen till Hemdeli och låt oss förgylla din middag med en känsla av Karibien!


Ingredienser

Grillade rödräkor
  • 20 st argentinska rödräkor
  • 4-6 finhackade vitlöksklyftor, finhackad
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 lime, saft och rivet skal
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 finhackad röd chili
  • salt
Karibisk salsa
  • 5 dl fint tärnad färsk ananas
  • 5 dl fint tärnad slanggurka, urkärna
  • 3 msk rårörsocker
  • 4-5 msk finhackad färsk mynta
  • 2 lime, saft och rivet skal
  • 2 röd chili, finhackade
  • 8 cl brun rom

Tillagning

Grillade rödräkor
  1. Strö generöst med salt på de frysta räkorna och tina dem
  2. Gör marinaden och häll olivolja, soja och risvinäger i en skål
  3. Rör ner vitlöken, chilin och persiljan, samt skal och saft från limen
  4. Vänd runt räkorna i marinaden och ställ in dem i kylen i minst en timme
  5. Grilla hastigt 2-3 min på varje sida
  6. Lägg upp på ett fat och ringla över resterna av marinaden
Karibisk salsa
  1. Blanda ner allt utom chili och rom i en skål
  2. Ställ in i kylen fram till servering
  3. Fördela salsan i 4 små skålar och avsluta med att hälla 2 cl rom i varje skål
  4. Toppa med chilin och en kvist mynta
  5. Servera med ett gott bröd som du rostar på grillen

 

Smaklig måltid!

Foto: Mette Ottosson
Recept och styling: Gladmage Catering