Tonfisksteak med mojorojo och sötpotatisaioli, ägg , lime, tomater och sallad,
4 personer
600-700 g tonfisksteaks från Hemdeli.se
”fina fisken”-krydda
havssalt
4 ägg
4 tomater
2 lime
1 ask salladsskott
Mojorojo:
2 grillade paprikafiléer från burk (eller hemgrillade)
1 tomat, delad i bitar
2 msk vitvinsvinäger
1 krm paprikapulver
0,5 tsk tabasco
100 g skalad, skållad mandel
2 vitlöksklyftor
0,5 dl hackad bladpersilja
0,5 dl olivolja
salt och peppar
Sötpotatisaioli:
1 stor sötpotatis, eller 2 små
0,5 dl pressad citron
1 msk färsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
2 äggulor
1 dl olivolja
salt och peppar
Börja med såserna. Blanda alla ingredienserna utom oljan till mojorojon i en mixer. Häll långsamt ner oljan efter hand. Häll upp i en skål.
Skala sötpotatisen. Dela i tärningar och koka i 4-5 min i en kastrull med vatten och lite salt. Häll av. Blanda potatisen med resten av ingredienserna i en mixer, mixa och häll efterhand i oljan. Häll upp i en skål.
Koka äggen i 7 min. kyl ner och skala, dela äggen på 2. Skölj tomaterna och dela dem. Skölj salladen. Skölj och dela limen. Fördela ut detta på 4 tallrikar.
Stek eller grilla tonfisksteaken snabbt, beroende på hur pass rå du vill ha den. krydda med Fina fisken kryddan och salt. Dela tonfisken i snygga bitar och lägg upp med grönsakerna och ägget. Servera med såserna.
Smaklig måltid!
Baby backribs med rödbetsallad och päron