Min varukorg ( 0 )
Din varukorg är tom
image_print

Skriv ut recept

Tonfisksteak med mojo rojo och sötpotatisaioli

Tonfisksteak med mojorojo och sötpotatisaioli, ägg , lime, tomater och sallad,

4 personer

600-700 g tonfisksteaks från Hemdeli.se

”fina fisken”-krydda

havssalt

4 ägg

4 tomater

2 lime

1 ask salladsskott

Mojorojo:

2 grillade paprikafiléer från burk (eller hemgrillade)

1 tomat, delad i bitar

2 msk vitvinsvinäger

1 krm paprikapulver

0,5 tsk tabasco

100 g skalad, skållad mandel

2 vitlöksklyftor

0,5 dl hackad bladpersilja

0,5 dl olivolja

salt och peppar

Sötpotatisaioli:

1 stor sötpotatis, eller 2 små

0,5 dl pressad citron

1 msk färsk riven ingefära

1 vitlöksklyfta

2 äggulor

1 dl olivolja

salt och peppar

Börja med såserna. Blanda alla ingredienserna utom oljan till mojorojon i en mixer. Häll långsamt ner oljan efter hand. Häll upp i en skål.

Skala sötpotatisen. Dela i tärningar och koka i 4-5 min i en kastrull med vatten och lite salt. Häll av. Blanda potatisen med resten av ingredienserna i en mixer, mixa och häll efterhand i oljan. Häll upp i en skål.

Koka äggen i 7 min. kyl ner och skala, dela äggen på 2. Skölj tomaterna och dela dem. Skölj salladen. Skölj och dela limen. Fördela ut detta på 4 tallrikar.

Stek eller grilla tonfisksteaken snabbt, beroende på hur pass rå du vill ha den. krydda med Fina fisken kryddan och salt. Dela tonfisken i snygga bitar och lägg upp med grönsakerna och ägget. Servera med såserna.

Smaklig måltid!

Baby backribs med rödbetsallad och päron

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Skriv ut

Relaterade produkter...

Fatlagrad Mackmyra BBQ sauce

119,00kr

Hummer MSC

Från: 429,00kr

Isländska Favoriter

2 595,00kr

Mango & Jalapeno glaze

99,00kr

Spicy BBQ sauce

99,00kr

Original BBQ sauce

99,00kr