Tonfisksteak med mojo rojo och sötpotatisaioli
4 personer
Ingredienser
Tonfisksteak
- 600-700 g tonfisksteak från
- ”fina fisken”-krydda
- havssalt
- 4 ägg
- 4 tomater
- 2 lime
- 1 ask salladsskott
Mojo rojo
- 2 grillade paprikafiléer från burk (eller hemgrillade)
- 1 tomat, delad i bitar
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 krm paprikapulver
- 0,5 tsk tabasco
- 100 g skalad, skållad mandel
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 dl hackad bladpersilja
- 0,5 dl olivolja
- salt och peppar
Sötpotatisaioli
- 1 stor sötpotatis, eller 2 små
- 0,5 dl pressad citron
- 1 msk färsk riven ingefära
- 1 vitlöksklyfta
- 2 äggulor
- 1 dl olivolja
- salt och peppar
Tillagning
- Börja med såserna
- Blanda alla ingredienserna utom oljan till mojo rojon i en mixer
- Häll långsamt ner oljan efter hand
- Häll upp i en skål
- Skala sötpotatisen
- Dela i tärningar och koka i 4-5 min i en kastrull med vatten och lite salt
- Häll av vattnet
- Blanda potatisen med resten av ingredienserna i en mixer, mixa och häll efterhand i oljan
- Häll upp i en skål
- Koka äggen i 7 min.
- Kyl ner och skala, dela äggen i 2 delar
- Skölj tomaterna och dela dem
- Skölj salladen
- Skölj och dela limen
- Fördela ut detta på 4 tallrikar
- Stek eller grilla tonfisksteaken snabbt, beroende på hur pass rå du vill ha den
- Krydda med Fina fisken kryddan och salt
- Dela tonfisken i snygga bitar och lägg upp med grönsakerna och ägget
- Servera tillsammans med såserna
Smaklig måltid!