Ugnsbakad koljarygg provencal
4 personer
Förvandla din middag till en kulinarisk resa till medelhavet med vårt recept på ugnsbakad koljarygg Provençal. Denna enkla men eleganta rätt är inspirerad av de soliga smakerna från södra Frankrike och är en perfekt blandning av tradition och modern kulinär konst.
Denna härliga fiskrätt får sina djupa och rika smaker från en blandning av örter, solmogna tomater och kapris. Koljaryggen, med sin milda och fina textur, bakas till perfektion i ugnen, och dess naturliga smak harmonierar underbart med de robusta Provençalska ingredienserna.
Receptet på ugnsbakad koljarygg Provençal är oerhört lätt att följa och kan snabbt bli en favorit i ditt kök. Det är den idealiska rätten för alla som uppskattar måltider med mycket smak som inte kräver timmar i köket. Servera denna delikata och färgstarka rätt för att imponera på gäster eller unna dig själv en njutningsfull middag vilken dag som helst.
Ingredienser
- 600 g koljarygg
- Salt och nymald svartpeppar
- 4-5 tomater, gärna olika sorter
Vinegrätt
- 5 msk god olivolja
- 1 citron, strimlat skal och saft
- 2 fint hackade vitlöksklyftor
- 1 krm strösocker
- 1 liten ask ansjovisfiléer
- 2 msk kapris
- 1 liten finhackad rödlök
- 2 msk finhackad bladpersilja
Tillagning
- Värm ugnen till 150 grader
- Smörj en eldfast form med lite olivolja
- Salta och peppra i botten på formen
- Lägg på koljaryggen, skuren i 4 portionsbitar
- Skär tomaterna i skivor och placera o runt fiskbitarna
- Lägg på kapris, rödlök och ansjovisfiléer
- Salta och peppra
- Blanda dressingen (mixa INTE), och häll den över fisken
- Tillaga i ugn i ca 20-25 min, tills den fått en innertemperatur av 52 grader
- Servera med smörade haricots verts, kokt potatis och en god grönsallad.
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson
Recept och styling: Gladmage Catering