Pork and beef dog med friterad silverlök, rödbetspicklade senapsfrön, kokta rödbetor, persilja- och parmesanmajo samt tryffelmos, 4 personer
4 pork and beef dogs
rapsolja
4 kokta, skalade rödbetor, delas i klyftor
friterad silverlök:
2 silverlökar, tunt skivade (går även bra med gul lök alt schalottenlök)
1 dl rapsolja
Fritera tills löken är gyllene, låt sedan rinna av på hushållspapper.
rödbetspicklade senapsfrön:
1/2 dl gula senapsfrön
1 liten rå rödbeta, delad i bitar
1,2,3-lag:
1/2 dl ättika
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
koka upp lagen, låt svalna, lägg sedan i senapsfrön och rödbeta, låt dra i några timmar, gärna över natten.
persilja och parmesanmajo:
1 dl majonnäs (hellmans)
1 msk fint hackad bladpersilja
1-2 msk riven parmesan, lite svartpeppar blanda ihop.
Tryffelmos:
5 skalade mjöliga potatisar kokas tills de är helt klara. Häll av vattnet.
Blanda i 3 msk smör
1 dl mjölk.
Mosa och smaka av med salt (har du tryffelsalt är det bäst!)
vitpeppar och riven muskot
smaka av med några droppar tryffelolja, och kanske lite mer salt. Stek korven i rapsoljan alt grilla på grillen. Arrangera tillbehören runt korven på fyra tallrikar.
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering