Pork and beef dog med friterad silverlök

Pork and beef dog med friterad silverlök, rödbetspicklade senapsfrön, kokta rödbetor, persilja- och parmesanmajo samt tryffelmos, 4 personer

4 pork and beef dogs

rapsolja

4 kokta, skalade rödbetor, delas i klyftor

friterad silverlök:

2 silverlökar, tunt skivade (går även bra med gul lök alt schalottenlök)

1 dl rapsolja

Fritera tills löken är gyllene, låt sedan rinna av på hushållspapper.

rödbetspicklade senapsfrön:

1/2 dl gula senapsfrön

1 liten rå rödbeta, delad i bitar

1,2,3-lag:

1/2 dl ättika

1 dl strösocker

1,5 dl vatten

koka upp lagen, låt svalna, lägg sedan i senapsfrön och rödbeta, låt dra i några timmar, gärna över natten.

persilja och parmesanmajo:

1 dl majonnäs (hellmans)

1 msk fint hackad bladpersilja

1-2 msk riven parmesan, lite svartpeppar blanda ihop.

Tryffelmos:

5 skalade mjöliga potatisar kokas tills de är helt klara. Häll av vattnet.

Blanda i 3 msk smör

1 dl mjölk.

Mosa och smaka av med salt (har du tryffelsalt är det bäst!)

vitpeppar och riven muskot

smaka av med några droppar tryffelolja, och kanske lite mer salt. Stek korven i rapsoljan alt grilla på grillen. Arrangera tillbehören runt korven på fyra tallrikar.

Smaklig måltid!

Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering