4 personer
Ingredienser
- 600 g torskfilé
- 1 msk smör+1 msk rapsolja
- 400 g spetskål
- 2 msk rapsolja
- salt och peppar
- Kokt potatis alt potatisstomp
Hollandaise
- 150 g smör
- 3 äggulor
- 1 msk citronsaft
- salt 80g
Garnering
- hasselnötter, rostade och grovt hackade
- 1 ask krasse
Tillagning
- Börja med att dela spetskålen i mindre bitar
- Massera in olivolja, salt och peppar
- Baka den i ugnen på 225 grader i 15-20 min, tills den fått fin färg
- Gör under tiden hollandaisen, börja med att bryna smöret
- Lägg äggulor och citronsaft i en liten kastrull på låg värme, vispa hela tiden tills det börjar tjockna, och dra från värmen
- Droppa det brynta smöret under fortsatt vispning, smaksätt med lite salt (vill du inte göra egen så köp färdig hollandaise, smaksätt ev med lite brynt smör och citron)
- Dela torskfilén i 4 bitar
- Stek torsken i smör och rapsolja i några minuter på var sida
- Salta och peppra
- Lägg genast upp på fyra tallrikar med spetskålen och ev potatis, häll över såsen och toppa med hasselnötter och krasse
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson
Recept och styling: Gladmage Catering