Grillade kycklinglårspett med rostad lila spetskål och creamed corn, 4 personer
8 spett med kycklinglårfilé, färdiga för grillen
1-2 spetskålshuvuden, gärna lila, annars vanliga ljusgröna
salt och peppar
rapsolja
creamed corn:
200 g majskorn
3 dl visparädde
1 klyfta vitlök, pressad
1 lime
1/2 finhackad chili
1 kruka koriander, finhackad
salt och svartpeppar
Börja med majsen, lägg den i en kastrull med grädden, vitlöken, lite salt och svartpeppar. låt småkoka på låg värme utan lock så att grädden decimeras och kokar in i majsen, i ca 30-40 min, håll koll så att den inte kokar för mycket. På slutet river du i limeskalet och saften av limen, och den hackade chilin. smaka av med salt och peppar. Strax innan servering har du i koriandern. Dela spetskålen i 4 klyftor, massera in rapsolja så att de är väl inoljade, salta och peppra och baka i ugnen på ett eldfast fat i ca 30 min på 200 grader. Grilla spetten runt om på grill eller i grillpanna, så att de får fin färg. Det går självklart även bra att steka dem i en stekpanna.
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering