Grillade kycklinglårspett med rostad lila spetskål

Grillade kycklinglårspett med rostad lila spetskål och creamed corn, 4 personer

8 spett med kycklinglårfilé, färdiga för grillen

1-2 spetskålshuvuden, gärna lila, annars vanliga ljusgröna

salt och peppar

rapsolja

creamed corn:

200 g majskorn

3 dl visparädde

1 klyfta vitlök, pressad

1 lime

1/2 finhackad chili

1 kruka koriander, finhackad

salt och svartpeppar

Börja med majsen, lägg den i en kastrull med grädden, vitlöken, lite salt och svartpeppar. låt småkoka på låg värme utan lock så att grädden decimeras och kokar in i majsen, i ca 30-40 min, håll koll så att den inte kokar för mycket. På slutet river du i limeskalet och saften av limen, och den hackade chilin. smaka av med salt och peppar. Strax innan servering har du i koriandern. Dela spetskålen i 4 klyftor, massera in rapsolja så att de är väl inoljade, salta och peppra och baka i ugnen på ett eldfast fat i ca 30 min på 200 grader. Grilla spetten runt om på grill eller i grillpanna, så att de får fin färg. Det går självklart även bra att steka dem i en stekpanna.

Smaklig måltid!

Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering