Gratinerad hummer, 4pers
2 st humrar á 500 g st från Hemdeli.se
Fyllning:
Hummerköttet från de 2 humrarna, delas i mindre bitar(med fördel kan man även använda kloköttet)
1,5 msk majonnäs
1 dl riven ost, gärna cheddar
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad bladpersilja
0,5 grön paprika, hackad i små bitar
1 msk konjak
Lite salt och svartpeppar
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Dela hummern med hjälp av en bredbladig vass kniv och en köttyxa. Rensa den på allt kött, dela i småbitar. Blanda hummerköttet och alla övriga ingredienser, fyll skalen och lägg i en eldfast form. Gratinera i ugnen i ca 8-10 minuter. Servera tillsammans med ett gott bröd, tex hummerbrödet som finns i receptet för naturell hummer, smör och lite citron.
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering