Gratinerad hummer

Gratinerad hummer, 4pers

2 st humrar á 500 g st från

Fyllning:

Hummerköttet från de 2 humrarna, delas i mindre bitar(med fördel kan man även använda kloköttet)

1,5 msk majonnäs

1 dl riven ost, gärna cheddar

2 vitlöksklyftor

1 msk hackad bladpersilja

0,5 grön paprika, hackad i små bitar

1 msk konjak

Lite salt och svartpeppar

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Dela hummern med hjälp av en bredbladig vass kniv och en köttyxa. Rensa den på allt kött, dela i småbitar. Blanda hummerköttet och alla övriga ingredienser, fyll skalen och lägg i en eldfast form. Gratinera i ugnen i ca 8-10 minuter. Servera tillsammans med ett gott bröd, tex hummerbrödet som finns i receptet för naturell hummer, smör och lite citron.

Smaklig måltid!

Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering