Stekt rödtungafilé med rödbetsbulgur och avokadomayo, 4 personer
600 -700 g rödtungafilé från Hemdeli.se
ett par msk smör
havssalt och svartpeppar från kvarn
Rödbetsbulgur:
2 dl grov bulgur
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3-4 rödbetor
saften av 1 citron
havssalt och svartpeppar
2-3 msk olivolja
salladsskott
Avokadomajo
2 mogna avokador
saften av 0,5 citron
några droppar grön tabasco
2-3 msk god majonnäs
Börja med att koka rödbetorna, med skal och svans tills de är mjuka. Det tar ca 30 min. Koka under tiden bulgurn med vattnet och buljongtärningen, ca 15 min.
När rödbetorna är klara drar man lätt av skalet. Kör rödbetorna i foodprocessor eller mixer. Blanda sedan rödbetorna med bulgurn i en skål, tillsätt citronsaften och olivoljan, smaka av med salt och peppar., blanda till sist i salladsskotten.
Gör sedan avokadomajon. Skala avokadon mixa med majonnäsen, smaksätt med citron, tabasco, salt och peppar.
Stek till slut fisken i smöret, Krydda med havssalt och svartpeppar. Servera med den ljumma bulgurn och avokadomajon.
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering