Stekt rödtungafile med rödbetsbulgur och avokadomayo

Stekt rödtungafilé med rödbetsbulgur och avokadomayo, 4 personer

600 -700 g rödtungafilé från

ett par msk smör

havssalt och svartpeppar från kvarn

Rödbetsbulgur:

2 dl grov bulgur

4 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

3-4 rödbetor

saften av 1 citron

havssalt och svartpeppar

2-3 msk olivolja

salladsskott

Avokadomajo

2 mogna avokador

saften av 0,5 citron

några droppar grön tabasco

2-3 msk god majonnäs

Börja med att koka rödbetorna, med skal och svans tills de är mjuka. Det tar ca 30 min. Koka under tiden bulgurn med vattnet och buljongtärningen, ca 15 min.

När rödbetorna är klara drar man lätt av skalet. Kör rödbetorna i foodprocessor eller mixer. Blanda sedan rödbetorna med bulgurn i en skål, tillsätt citronsaften och olivoljan, smaka av med salt och peppar., blanda till sist i salladsskotten.

Gör sedan avokadomajon. Skala avokadon mixa med majonnäsen, smaksätt med citron, tabasco, salt och peppar.

Stek till slut fisken i smöret, Krydda med havssalt och svartpeppar. Servera med den ljumma bulgurn och avokadomajon.

Smaklig måltid!

Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering