Min varukorg ( 0 )
Din varukorg är tom
image_print

Skriv ut recept

Stekt havskattsfilé med fänkåls- och citrussallad

Stekt havskattsfilé med fänkåls- och citrussallad, 4 personer

600 g havskattsfilé

salt och svartpeppar

1 msk rapsolja

1 msk smör

vinegrätt:

1/2 citron, saften

1 dl olivolja

1 tsk honung

1 tsk italiensk salladskrydda

Citrussallad:

2 fänkålsstånd, tunt skivade

1 liten knippa bladpersilja, finhackad

2 apelsiner, fileade 2 blodgrape, filéade

1 dl kalmataoliver

1 granatäpple, urkärnat

Låt den skivade fänkålen dra i vinegrätten i några minuter. Lägg upp på fyra tallrikar, fördela sedan övriga ingredienser till salladen ovanpå, vänta med granatäppelkärnorna. Krydda fisken med salt och peppar, grilla på grill alt i grillpanna, se till att den är ordentligt varm innan du lägger på fisken. Fisken skall ha en innertemperatur på 52 grader när den är klar. Lägg fisken ovanpå salladen och toppa med granatäppelkärnorna, servera med kokt nypotatis!

Smaklig måltid!

Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Skriv ut

Relaterade produkter...

Fatlagrad Mackmyra BBQ sauce

119,00kr

Hummer MSC

Från: 429,00kr

Isländska Favoriter

2 595,00kr

Mango & Jalapeno glaze

99,00kr

Spicy BBQ sauce

99,00kr

Original BBQ sauce

99,00kr