Havskattfilé med gröna bönor, kvisttomater och chimichurri, 4 pers
4 bitar havskattfilé, 6-700 g
neutral rapsolja
”Fiskkrydda Singö” från Hemdeli
300 g körsbärstomater på kvist
250 g färska gröna bönor alt frysta haricots verts av bra kvalitet
Chimichurri:
2 gröna chili, urkärnade och skurna i mindre bitar
1 grön paprika, urkärnad och delad i mindre bitat
1 kruka oregano
1 tsk grön tabasco
1 solovitlök
några kvistar bladpersilja
1 dl olivolja
havssalt och svartpeppar
Börja med chimichurrin. Mixa alla ingredienser tillsammans i mixer eller matberedare. Ställ åt sidan.
Skölj tomaterna, låt kvisten vara kvar, och stek dem snabbt på stark värme i en non-stick panna. Förväll snabbt de gröna bönorna i kokande vatten. Kyl snabbt av i iskallt vatten så behålls krispighet och färg. Stek även dessa snabbt i pannan, krydda med fiskkrydda Singö.
Grilla sedan fisken i en grillpanna eller på en utegrill, det går relativt snabbt, ca 2 min på var sida. Servera fisken med bönorna, tomaterna och chimichurrin.
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering