Gösfilé meuniére med kapris och vinbräserade endiver, 4 personer
600 g gösfilé med skinn från Hemdeli.se
Salt och nymalen svartpeppar
En stor klick smör
Sås meuniére:
50 g smör
0,5 dl finhackad persilja
3 msk kapris 1 msk citronsaft
1 tsk finrivet citronskal
Vinbräserade endiver:
4-6 endiver, beroende på storlek
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
3 msk smör
1,5 dl vitt vin
Börja med endiverna. Skölj och dela endiverna i två delar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs den i rikligt med smör. Lägg ner endiverna i pannan och stek i en minut så att de får lite färg. Salta och peppra, häll över vinet och vattnet och låt bräsera i ca 15 min på låg värme under lock.
Gör sedan såsen. Smält smöret och låt det brynas lite, häll i kaprisen och citronsaften.
Stek sedan gösen på båda sidor i rikligt med smör, salta och peppra. Häll den goda såsen över fisken, toppa med finhackad bladpersilja och det rivna citronskalet, servera med de vindoftande endiverna.
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering