Barbecue Glaze chicken, sparrissallad och pepparrotstzatziki med äpple, 4 personer
4 bitar Barbecue glaze chicken från Hemdeli.se
4 vitlökar
Sparrissallad:
1 knippa sparris
1 knippa rädisor
1 ask salladsskott
2-3 hg små kokta potatisar med skal
Dressing:
1 dl olivolja
3 msk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap
1 vitlöksklyfta
2 msk gräslök
havssalt och svartpeppar från kvarn
Pepparrotstzatziki med äpple:
2 dl matlagningsyoghurt
Färskriven pepparrot, ca 2-3 msk alt pepparrot från burk, 2 msk
1 grönt äpple, grovrivet
1 msk finhackad persilja
1 msk olivolja
Havssalt och svartpeppar från kvarn
Börja med att göra dressingen till salladen. Blanda alla ingredienser och mixa till en dressing. Ställ åt sidan. Gör sedan pepparrotstzatzikin. Blanda ner pepparroten, det rivna äpplet, persiljan salt och peppar i yoghurten, rör om väl. Ställ kallt.
Ansa sedan rädisorna till salladen. Skär i tunna skivor. Ansa sparrisen och dela i trebitar per stjälk. Förväll snabbt i kokande vatten och kyl genast av med iskallt vatten. Skiva den kokta potatisen och blanda grönsakerna med dressingen i en skål. Vitlökarna skär du toppen av, penslar med lite olja och grillar i ugnen eller på grillen, den blir mild och jättegod till kycklingen.
Kycklingen grillar du några minuter på varje sida, eller värmer i ugn, 150 grader i ca 15-20 minuter.
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering