Angusburgare med hembakat hamburgerbröd, halloumi och avokadomajo, 4 personer
4 Angusburgare från Hemdeli.se
Tillbehör:
1 paket Halloumi
2 msk neutral rapsolja
2 saltgurkor
1 rödlök
1 bifftomat
lite sallad
Avokadomajo:
2st avokado
1 dl Hellmans majonnäs
1 lime, saft och skal
havssalt och svartpeppar från kvarn
Skala avokadorna, kärna ur och dela köttet i mindre bitar. Kör i mixer med majonnäsen och limen, smaka av med salt och peppar.
Hamburgerbröd:
0,5 pkt jäst
6 dl vatten, 37 grader
12 dl vetemjöl
2 msk havssalt
5 bitar soltorkade tomater i olja, finhackade
1,5 msk rostad lök
Lös upp jästen i saltet, och lite av det ljumma vattnet. Häll i allt mjöl och resten av vattnet, tomaterna och löken. Blanda degen tills den blir genomarbetad. Den skall vara kladdig. Låt den jäsa under duk på varm plats i 2 timmar. Häll upp degen på ett rikligt mjölat bord. Forma den utan att knåda den till en avlång limpa. Dela upp degen i lagom stora bitar, samma storlek som hamburgarna. Tänk på att dessa verkligen är stora! Doppa bullarnas snittyta i en blandning av mjöl, sesamfrö och flingsalt. Låt jäsa på plåten i ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i ugnens mitt i 10 minuter. Spruta in lite vatten med en sprayflaska när halva tiden gått, så att det fräser till!
Till servering:
Grilla hamburgarna i en grillpanna i lite rapsolja, eller på grillen några minuter på varje sida. Skiva Halloumin, grilla eller stek den samtidigt i lite rapsolja, så att den får lite färg, krydda med havssalt och svartpeppar från kvarn.
Skiva rödlöken och tomaten i tunna skivor. Dela hamburgerbrödet. Bottna med lite sallad och en klick avokadomajo. Lägg på hamburgaren, bygg på med avokadomajo, tomat, rödlök , saltgurka och halloumi, toppa med brödet!
Vill ni även ha sötpotatisfritters till som på bilden så se recept under ”Baby back ribs”.
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering