Stekt havskattsfilé med fänkåls- och citrussallad, 4 personer
600 g havskattsfilé
salt och svartpeppar
1 msk rapsolja
1 msk smör
vinegrätt:
1/2 citron, saften
1 dl olivolja
1 tsk honung
1 tsk italiensk salladskrydda
Citrussallad:
2 fänkålsstånd, tunt skivade
1 liten knippa bladpersilja, finhackad
2 apelsiner, fileade 2 blodgrape, filéade
1 dl kalmataoliver
1 granatäpple, urkärnat
Låt den skivade fänkålen dra i vinegrätten i några minuter. Lägg upp på fyra tallrikar, fördela sedan övriga ingredienser till salladen ovanpå, vänta med granatäppelkärnorna. Krydda fisken med salt och peppar, grilla på grill alt i grillpanna, se till att den är ordentligt varm innan du lägger på fisken. Fisken skall ha en innertemperatur på 52 grader när den är klar. Lägg fisken ovanpå salladen och toppa med granatäppelkärnorna, servera med kokt nypotatis!
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering