Premium råvaror sedan 2008

30 dagars garanti på produkter

Fri leverans vid köp över 995 kr

Min varukorg ( 0 )
Din varukorg är tom

Stekt havskattsfilé med fänkåls- och citrussallad

Stekt havskattsfilé med fänkåls- och citrussallad, 4 personer

600 g havskattsfilé

salt och svartpeppar

1 msk rapsolja

1 msk smör

vinegrätt:

1/2 citron, saften

1 dl olivolja

1 tsk honung

1 tsk italiensk salladskrydda

Citrussallad:

2 fänkålsstånd, tunt skivade

1 liten knippa bladpersilja, finhackad

2 apelsiner, fileade 2 blodgrape, filéade

1 dl kalmataoliver

1 granatäpple, urkärnat

Låt den skivade fänkålen dra i vinegrätten i några minuter. Lägg upp på fyra tallrikar, fördela sedan övriga ingredienser till salladen ovanpå, vänta med granatäppelkärnorna. Krydda fisken med salt och peppar, grilla på grill alt i grillpanna, se till att den är ordentligt varm innan du lägger på fisken. Fisken skall ha en innertemperatur på 52 grader när den är klar. Lägg fisken ovanpå salladen och toppa med granatäppelkärnorna, servera med kokt nypotatis!

Smaklig måltid!

Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering

Dela gärna med dig av vårt recept på Stekt havskattsfilé med fänkåls- och citrussallad!