Premium råvaror sedan 2008

30 dagars garanti på produkter

Fri leverans vid köp över 995 kr

Min varukorg ( 0 )
Din varukorg är tom

Gösfile meuniere

Gösfilé meuniére med kapris och vinbräserade endiver, 4 personer

600 g gösfilé med skinn från Hemdeli.se
Salt och nymalen svartpeppar
En stor klick smör

Sås meuniére:
50 g smör
0,5 dl finhackad persilja
3 msk kapris 1 msk citronsaft
1 tsk finrivet citronskal

Vinbräserade endiver:
4-6 endiver, beroende på storlek
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
3 msk smör
1,5 dl vitt vin

Börja med endiverna. Skölj och dela endiverna i två delar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs den i rikligt med smör. Lägg ner endiverna i pannan och stek i en minut så att de får lite färg. Salta och peppra, häll över vinet och vattnet och låt bräsera i ca 15 min på låg värme under lock.

Gör sedan såsen. Smält smöret och låt det brynas lite, häll i kaprisen och citronsaften.

Stek sedan gösen på båda sidor i rikligt med smör, salta och peppra. Häll den goda såsen över fisken, toppa med finhackad bladpersilja och det rivna citronskalet, servera med de vindoftande endiverna.

Smaklig måltid!

Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering

Dela gärna med dig av vårt recept på Gösfile meuniere!