Bjärekycklingfilé cordon bleu med rosé risotto, 4 personer
4 Bjärekycklingfiléer
4 tsk dijonsenap
4 skivor rökt skinka
4 tjocka skivor prästost
1 dl vetemjöl
1-2 ägg
3-4 dl panko
salt och peppar
rapsolja och smör
Sätt ugnen på 150 grader. Snitta kycklingfiléerna så att du kan vika upp dem och de blir dubbelt så stora. stryk på ett lager senap på de uppvikta filéerna, och lägg i skinka och ost, vik ihop, salta och peppra. Panera kycklingfiléerna genom att först vända dem i vetemjöl, sedan i ägget och till sist i panko. Stek i olja på medelvärme i 6-7 min på var sida tills den fått fin färg, innertemperaturen skall vara 67-68 grader. Tillsätt lite smör på slutet och ös gärna kycklingen med detta.
Risotto:
2 dl arborioris
5-6 dl kycklingbuljong
2 schalottenlökar, finhackade
1-2 msk smör
1 dl vitt vin
1 dl riven parmesan
1/2 litet huvud rosésallad, rivet i mindre bitar
Kärnorna från ett granatäpple
salt och peppar
Fräs schalottenlöken i smöret, lägg i riset och rör om , tillsätt vinet och låt det koka in, späd sedan efterhand med buljongen, rör hela tiden, låt puttra på låg värme, det ska inte koka torrt, prova riset efter ca 20 min, det ska ha en liten kärna kvar, tillsätt sedan parmesanosten och rosésalladen, rör om så att det blir krämigt, verkar det torrt så ta lite mer buljong! Smaka av med salt och peppar. Fördela risotton i 4 rosésalladsblad, toppa med granatäpple, och servera med kycklingen och en god sallad!
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering