Stekt kamtjatkaflundrafilé med rödbetor och pepparrrot

Stekt kamtjatkaflundrafilé med rödbetor och pepparrrot, 4 personer

600 g Kamtjatkaflundra

8 små rödbetor

150 g smör

2 bananschalottenlökar, grovt skivade

1 citron, pressad juice

4 msk kapris

10 cm pepparrot, finriven

smör och rapsolja till stekning

salt

Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten, ca 15-20 min, vinterrödbetor tar lite längre tid. Skala och dela dem i grova bitar. Smält och bryn smöret, tillsätt lök, betor och citronjuice. Låt puttra i ett par minuter så löken mjuknar, tillsätt kapris och smaka av med salt. Salta fisken och stek den i rapsolja på hög värme, när ytan börjar få färg så tillsättt en rejäl klick smör. När smöret är brynt, vänd fisken och ös den då och då. Sänk värmen, och låt steka i ca 5 min, Servera genast med grönsakerna, riven pepparrot samt kanske lite kokt nypotatis.

Smaklig måltid!

Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering