Stekt kamtjatkaflundrafilé med rödbetor och pepparrrot
Stekt kamtjatkaflundrafilé med rödbetor och pepparrrot, 4 personer
600 g Kamtjatkaflundra
8 små rödbetor
150 g smör
2 bananschalottenlökar, grovt skivade
1 citron, pressad juice
4 msk kapris
10 cm pepparrot, finriven
smör och rapsolja till stekning
salt
Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten, ca 15-20 min, vinterrödbetor tar lite längre tid. Skala och dela dem i grova bitar. Smält och bryn smöret, tillsätt lök, betor och citronjuice. Låt puttra i ett par minuter så löken mjuknar, tillsätt kapris och smaka av med salt. Salta fisken och stek den i rapsolja på hög värme, när ytan börjar få färg så tillsättt en rejäl klick smör. När smöret är brynt, vänd fisken och ös den då och då. Sänk värmen, och låt steka i ca 5 min, Servera genast med grönsakerna, riven pepparrot samt kanske lite kokt nypotatis.
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering