Spröd Rödspätta med Ananassalsa
Spröd Rödspätta med Ananassalsa, 4 pers
4 filéer sprödbakad rödspätta (600-700 g) från
8 dl frityrolja
Ananassalsa:
1 ananas
1 finhackad röd chili
3 finhackade salladslökar
1 msk vitvins eller äppelcidervinäger
1 dl mango chutney eller sweet chilisås
1 kruka koriander
havsalt och svartpeppar
Till servering: 2 lime
Börja med salsan. Skala ananasen, ta bort mittstocken som är hård och tråkig. Dela resten i kuber. Finhacka salladslöken, chilin och koriandern. Blanda allt i en skål , tillsätt resten av ingredienserna och rör om, toppa med lite koriander. ställ vid sidan.
Du kan antingen fritera fisken eller stek den i lite rapsolja, använd en som är smaklös. Stek några minuter på var sida. Väljer du att fritera så använd antingen en fritös eller en något större, vid kastrull med lock. Hetta upp oljan och fritera några min, tag upp med hålslev. Fisken blir fantastiskt spröd och läcker! Fritera inte på högsta värme. Ha inte på fläkten medan du friterar, och ha locket till hands för att kunna lägga på om oljan skulle fatta eld.
Servera fisken med ananassalsan och en halv lime till var och en. Givetvis är det inte fel med lite pommes och en god aioli till!
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering