Råraka med löjrom, 2 sorters lök & creme fraiche

4 personer

Förvandla en klassisk svensk favorit till en lyxig förrätt med vårt recept på råraka med löjrom, två sorters lök och crème fraîche. Denna sofistikerade rätt kombinerar krispigt stekta rårakor med den delikata smaken av kalix löjrom, toppat med både rödlök och gräslök för extra djup och textur. En klick syrlig crème fraîche fulländar denna smakrika skapelse. Servera detta eleganta tilltugg vid speciella tillfällen eller som en del av en festmåltid för att verkligen imponera på dina gäster. Upptäck hur enkelt det är att skapa goda rätter på gourmetnivå hemma med Hemdeli!

Ingredienser

Löjrom
  • 2 hg kalix löjrom
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk finklippt gräslök
  • 2 msk finhackad rödlök

Rårakor
  • 600 g grovriven fast potatis
  • 1 tsk salt
  • 40 g smör


Tillagning

  1. Blanda den grovrivna potatisen med saltet
  2. Fördela 4 högar i en stor varm stekpanna med det smälta smöret
  3. Stek gyllenbrunt på båda sidor, platta till emellanåt med stekspaden
  4. Lägg upp på tallrikar och fördela löjrommen, crème fraîche och lök
  5. Avnjut genast!

 

Smaklig måltid!

Foto: Mette Ottosson
Recept och styling: Gladmage Catering