Löjrom med ”snabb” Västerbottenpaj
Löjrom med ”snabb” Västerbottenpaj, smetana och tre sorters lök, 4 personer
Löjrommen serveras med en krämig och god paj, dessutom ”snabb” och enkel att laga. Gör antingen 4 små, eller en lite större som räcker till 4, Färdiga plattor finns i frysdisken.
2 hg löjrom
2 dl smetana alt creme fraiche
1 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad rödlök
1 msk finhackad gul lök
4 plattor fryst, färdig smördeg 10×10 cm, alt en större rund eller fyrkantig platta.
200 g Västerbottensost
3 ägg
2 dl creme fraiche
nymald svartpeppar
Börja med pajerna. Jag har valt att bara lägga plattorna i 4 små pannkakslaggar, och vika upp kanterna, men det går bra med vilken liten ugnsfast form som helst.
Blanda ost, ägg och creme fraiche, krydda med svartpeppar. Fyll degen med ostblandningen. Grädda ca 15 min 1 175 grader, tills pajen fått fin färg.
Servera pajen i formen på en tallrik och fördela sedan löjrommen, smetanan och löken i tre små högar runt om. Servera gärna med lite dill och citron.
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering