Laxfilé med rödbetssås och grönärtsröra

4 personer

Perfekt tillagad laxfilé får sällskap av en silkeslen rödbetssås, vars djupa och jordiga toner kompletterar fisken på ett utmärkt sätt. Grönärtsröran tillför textur och fräschör till måltiden. Varje tugga är en balanserad symfoni av smaker som samverkar för att lyfta fram det bästa av varje ingrediens.

Vårt recept på laxfilé med rödbetssås och grön ärtröra är den perfekta rätten för dig som söker en hälsosam, smakrik och estetiskt tilltalande måltid. Lätt att följa, och ännu enklare att njuta av, detta är en idealisk rätt för såväl vardagsmiddagar som för festligare tillfällen. Låt denna måltid bli höjdpunkten på din middagsbjudning och imponera på dina gäster med en kombination av klassiska smaker och innovativ presentation.


Ingredienser

Lax
  • 4 bitar ( ca 800 g) laxfilé från
  • 1 msk rapsolja
  • ”Szechuanpepper, chili salt and ginger”- krydda från World of spice

Grön ärtröra
  • 1 ask små fina gröna ärtor, 200 g
  • 100 g fetaost
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 knippa grön mynta
  • 0,5 dl rostade solrosfrön
  • Havssalt och svartpeppar

Rödbetssås
  • 1 knippe färska rödbetor
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 pressad citron
  • Havssalt och svartpeppar


Tillagning

Lax
  1. Lägg laxen med skinnsidan nedåt
  2. Pensla med oljan
  3. Krydda laxen med Szechuanpepper, chili salt and ginger
  4. Grilla i folieform på indirekt grillning med locket på tills köttet är fast, alt sätt in den i ugnen på 180 grader i ca 25 min, beroende på hur tjock biten är

Grön ärtröra
  1. Lägg alla ingredienser i en foodprocessor, eller mixer och mixa
  2. Servera ärtröran kall till laxen

Rödbetssås
  1. Lägg i vatten ca 30 min tills de är mjuka
  2. Kör i foodprocessor eller mixer
  3. Smaka av med havssalt, svartpeppar och citronsaft
  4. Servera varm. Såsen är mild och god och gifter sig fint med laxen!

 

Smaklig måltid!

Foto: Mette Ottosson
Recept och styling: Gladmage Catering