Helstekt rödspätta med rotfrukter, svamp och brynt lingonsmör

Helstekt rödspätta med rotfrukter, svamp och brynt lingonsmör, 4 personer

4 stekspättor
1 tsk salt
1 dl vetemjöl
50 g smör

Salta spättorna, vänd dem i mjöl och stek sedan i smöret ca 4-5 minuter på var sida. Förbered allting annat innan du steker spättorna! Rotfrukter: 300 g morötter 300 g palsternacka 2 msk rapsolja salt och peppar Skär rotfrukterna i stavar, häll på oljan, blanda och krydda med salt och peppar, bred ut på en plåt och baka i 225 grader i ca 20-25 min tills de fått färg och är mjuka. Svamp: 300 g valfri svamp, här har jag valt trattkantareller smör att steka i, salt och peppar dela eventuellt svampen, stek den, låt först eventuell vätska från svampen koka in, ta sedan i smör, salta och peppra
Brynt lingonsmör:
150 g smör
3 msk råa lingon (annars rårörda från burk)

Bryn smöret, lägg i lingonen och rör om, ta av från värmen. Lägg upp rotfrukterna på 4 tallrikar (gärna varma) , lägg på fisken, svampen och ös sedan på det varma lingonsmöret! Servera med en god grönsallad!

Smaklig måltid!

Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering