Hängmörad ryggbiff med färskpotatisspett

Hängmörad ryggbiff med färskpotatisspett och feta & gräslökssmör, 4 personer

4 st hängmörad ryggbiff från
Head & country hot barbecue sauce
BBQ seasoning från World of spice

800 g nypotatis alt delikatesspotatis
olivolja
Chili & garlic från World of spice
havssalt och svartpeppar från kvarn
4 grillspett, Lägg dem gärna i vatten en stund innan de används

Feta& gräslökssmör:
100 g fetaost
100 g normalsaltat smör, rumstempererat
0,5 dl hackad gräslök
1 msk olivolja
Svartpeppar från kvarn

Till servering: Lite blandad bladsallad, rårivna rödbetor i vinägrett och lite färsk rosmarin

Börja med feta och gräslökssmöret. Smula ner fetaosten tillsammans med smör, gräslök och olivolja i en mixerskål. Mixa tills det får en jämn konsistens. Smaka av med svartpeppar och ev lite salt om det behövs. Rulla i plastfolie och lägg i kylen, alt i frysen så att det stelnar. Fortsätt med att koka potatisen i ca 5min, färskpotatisen måste ha en kärna i sig för att inte falla sönder när man sätter den på spetten. Häll av vattnet och rulla den sedan i olivoljan och mal över kryddorna. Trä på spett och sätt in ca 15 min på 200 grader i ugnen.

Gör i ordning salladen och grilla sedan köttet på grill eller i grillpanna. Pensla under grillning med Head & country hot barbecue sauce, och krydda med BBQ seasoning. Servera med smöret, salladen och färskpotatisspetten.

Smaklig måltid!

Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering