Hälleflundra med ägg
Hälleflundra med ägg, räkor dill och brynt smör, 4 personer
En klassiker!
4 bitar (ca 600-700 g) hälleflundra från
0,5 gul lök
5 vitpepparkorn
300 g räkor 40/60, skalade
2 ägg
120 g smör
1 citron
några kvistar dill
Börja med att koka äggen, ca 7 min. Skala och hacka dem i grova bitar. Skala räkorna. Smält smöret och låt det brynas lite. Plocka dillen.
Använd en vid kastrull och fyll upp med vatten så att fisken kommer att täckas.
Lägg i lök och vitpepparkorn, koka upp. Lägg i fisken och sjud på svag värme tills köttet precis börjar bli fast, och skivar sig. Det beror lite på hur tjocka bitarna är. Tag upp dem med hålslev, och låt rinna av på hushållspapper snabbt innan de läggs på tallrik.
Lägg ägg och räkor på hällefilén, salta och peppra. Toppa med dillen, slå det brynta smöret över, och servera med citronklyftor och kokt potatis.
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering