Grillad marulk med sallad på äpple och selleri
Grillad marulk med sallad på äpple och selleri, 4 personer
600 g marulksfilé
havssalt
2 citroner
Pepparrotssmör:
1 liten burk riven pepparrot, alt 1 bit färskriven
100 g rumstempererat smör
salt och peppar
Mixa pepparrot, smör, salt och peppar , ställ svalt.
Sallad: ca 2 hg rotselleri, skalad och tärnad 2×2 cm 1 slanggurka, tärnad 1×1 cm 1 knippa gräslök, finklippt 1 knippa dill, finhackad 6 rädisor, skivade 1 rödlök, tunt skivad 2 äpplen, syrliga, fint skivade 1 morot, tunt skivad på längden 2 dl färsk spenat olivolja äppelcidervinäger salt och peppar rosta rotsellerin i 200 grader med lite olja, salt och peppar tills den får lite färg och blir mjuk. blanda sedan alla ingredienser med lite olivolja, smaka av med äppelcidervinäger, salt och peppar. Salta fisken och låt den vila på lite hushållspapper i ca 20 min. lägg fisken på en riktigt varm grill eller grillpanna. Grilla först på hög värme i någon minut, lägg åt sidan där värmen är svagare och grilla klart. Innertemperaturen skall ligga runt 50 grader. dela citronerna och grilla dem samtidigt med fisken tills de får fin färg! Servera med salladen och pepparrotssmöret.
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering