Grillad bläckfisk med chili, ruccola och citron

Grillad bläckfisk med chili, ruccola och citron, 4 personer

600 g bläckfisk

Sås av:

4—5 mild röd chili, urkärnad och fint hackade, blandas med 1 dl god olivolja i en liten skål, smaksätt med havssalt och grovmalen svartpeppar.

Dressing av: 4 msk god olivolja blandas med 2 msk citronsaft, smaksätt med havssalt och grovmalen svartpeppar.

Till servering: 225 g ruccola 3 citroner, halverade och lätt grillade.

Dela bläckfiskröret i 2 platta halvor, skåra ett fint rutmönster på insidan så rullar de inte ihop sig så lätt, grilla bläckfisken på varje sida på en mycket het grill alt grillpanna, salta och peppra och grilla i 1-2 min, vänd dem. Då de rullar ihop sig är de färdiga, skär i mindre bitar. Blanda dressingen med ruccolan, lägg upp på tallrikar. Häll över såsen på bläckfisken och servera med citronen och ett gott bröd. Enkelt och jättegott!

Smaklig måltid

Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering