Black Angus entrecote med grillad palsternacka

Black Angus entrecôte med grillad palsternacka, tomat o basilikaaioli, 4 pers

Detta recept funkar givetvis också med en rejäl ryggbiff för den som föredrar det!

1000 g entrecôte från
Original barbecue sauce från BBQ, Chili & Co
BBQ seasoning från World of spice

Tillbehör:
8 små palsternackor
8 små delikatesspotatisar alt nypotatisar
2 tomater
2 rödlökar
8 sparrisar
Lite neutral olja
Chicago blend spicemix från Hemdeli

Basilikaaioli:
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
2 msk vitvinsvinäger
1,5 dl neutral olja
2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
Havssalt och svartpeppar från kvarn

Börja med aiolin. Mixa äggulorna med senapen, vinägern och vitlöken. Droppa långsamt i oljan under fortsatt mixning, mixa tillslut ner basilikan och smaka av med salt och peppar.

Skala palsternackorna och dela på längden. Koka potatisen så att den är nästan klar. Skala rödlöken, dela på hälften. Dela tomaterna och ansa sparrisen. Grilla alla grönsaker på grillen eller i en grillpanna med lite neutral olja, så att de får fina grillränder, krydda med Chicago blend.

Grilla entrecôten på grillen eller i grillpanna, pensla med Original barbecue sauce och krydda med BBQ seasoning. Servera tillsammans med de grillade grönsakerna och basilikaaiolin.

Smaklig måltid!

Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering