Kycklingspett med ”dirtyrice cajun style”
Kycklingspett med ”dirtyrice cajun style”, 4 pers
8 st Kycklingspett från
2 dl basmatiris + 4 dl vatten
2msk olivolja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
0,5 tsk paprikapulver
0,5tsk chilipulver
0,5 tsk spiskummin
0,5 chilifrukt, urkärnad och finhackad
0,5 grön paprika, finhackad
2 blekselleristjälkar, finskurna
2 tomater, skållade, skalade och finhackade
1 kycklingbuljongtärning
1, 5 msk limesaft
havssalt och svartpeppar från kvarnen
2 chorizos, skurna i slantar och frästa i olivolja
2 hg räkor, skalade och snabbt frästa i lite olivolja med korven
Lite koriander och morot till dekoration
Hetta upp olivoljan. Fräs lök med vitlök, paprikapulver, chili och spiskummin i någon minut. Lägg i hackad chili, paprika och selleri, fräs i några minuter.
Häll i riset och rör om ordentligt. Häll på vatten och buljong. Salta och peppra.
Låt koka i ca 15 min. När riset är klart blandas tomater, limejuice, korven, räkorna ner. Toppa med koriander och morot. Servera genast med spetten som du antingen grillar på grillen några minuter på var sida, eller steker i ugn, på 150 grader ca 15-20 minuter.
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering