Bergtungafile med lime och koriandersalsa

Bergtunga med chili, lime och koriandersalsa, 4 personer

En ”het” rätt med en underbart god salsa!

600 g bergtungafilé från

2 kokosnötsolja

”Szechuanpepper, chili, salt and pepper” från World of spice

Salsa:

1,5 dl sweet hot chilisås

1-2 lime, saften och det rivna skalet

4-6 cm färsk ingefära, finriven

3-6 vitlöksklyftor, finhackade

1 kruka koriander, finhackad

1 msk sesamolja

1 dl olivolja eller neutral rapsolja

Till servering: 1 grön, 1 röd och 1 gul chili, i finskurna ringar utan kärnor, lime

Börja med salsan. Blanda allt utom oljan, och rör sedan ner den under omrörning.

Stek fisken i en non-stick panna i kokosnötsoljan på medelvärme, några minuter på var sida. Krydda med szechuanpepper, chili and salt kryddan. Lägg upp på en tallrik, dekorera med chilin och limen och servera tillsammans med såsen. Gott till kan vara en bulgur eller en couscous med grönsaker i!

Smaklig måltid!

Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering