Baby Back ribs med sötpotatisfritters

Baby Back ribs med sötpotatisfritters och mangosås, 4 personer

Jättegoda ribs som vi gjort egna sötpotatisfritters till! Lite pyssel, men väl värt mödan. Det går självklart bra med färdig pommes också!

800 g Baby back ribs från
Mango Jalapeno Glaze

Sötpotatisfritters:
800 g sötpotatis
1-2 liter vegetabilisk frityrolja (ej olivolja, den tål ej att värmas så starkt)
Havsalt från kvarn
Fritös, alt en stor kastrull med lock

Mangosås:
1 mogen mango
1 dl sweet chili sauce
1 tsk sambal oelek
1 färsk grön jalapeno, finhackad
0,5 solovitlök, skalad och delad i bitar
Havssalt och svartpeppar från kvarn

Till servering, en god frisk sallad! Gärna med svarta bönor, mango, morötter!

Börja med potatisen. Skala och skär i stavar. Skölj i ett durkslag och torka med handduk. Fritera i 2 omgångar. Först kokas de mjuka i olja en gång. Sen kyls de ner och friteras ännu en gång i innan servering på högre värme för att få färg och knaprig yta. Efter första friteringen brer du ut dem på en bricka på hushållspapper för att torka. Sätt gärna i kylen några timmar. Hit kan du förbereda. De får gärna torka på ytan, då blir de knaprigare.
Strax före servering friterar du dem för att få en frasig och knaprig yta. Ca 180 grader. Lägg upp dem på en bricka med hushålls papper. Fritera i omgångar, det tar ca 1 minut innan de får färg. Ha alltid locket till frityrgrytan till hands så att du kan lägga på det om det börjar brinna. Det går ej att släcka med vatten! Ha aldrig fläkten på när du friterar!
Strö över flingsalt till serveringen!

Vidare till mangosåsen. Skala mangon och skär bort köttet från kärnan. Lägg i mixerskål tillsammans med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

Grilla ribsen på grillen eller stek dem i ugnen 15-20 min i 150 grader.
Pensla då och då med Mango Jalapeno Glaze.
Servera med salladen, mangosåsen och de goda sötpotatisfritterna!

Smaklig måltid!

Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering