Asiatisk glasnudelsallad med gambas
Asiatisk glasnudelsallad med gambas, musslor, morötter, koriander och chili, 4 pers
Suveränt god sallad som tar dig tillbaka till stranden i Thailand!
8 st Langoustinos eller Gambas från
2 msk neutral rapsolja
16-20 kokta musslor
200 g glasnudlar eller risnudlar
4 späda salladslökar
1 schalottenlök
1 rödlök
1 röd chilipeppar
2 små morötter, eller en större
1 kruka koriander
2 lime
Dressing:
4 msk fisksås
2-3 msk pressad lime
3msk neutral rapsolja
2 tsk socker + 3 msk vatten
”Chili & garlic”- krydda från World of spice
Börja med att blanda dressingen. Skär sedan salladslöken i tunna strimlor. Skala rödlök och schalottenlök, skiva schalottenlöken tunt. Dela rödlöken i 2 halvor och skiva även dessa tunt. Kärna ur chilin och skär i tunna ringar. Hacka koriandern grovt. Skala morötterna och skiva tunt på snedden i mandolin. Lägg allt i en stor skål. Ställ åt sidan.
Lägg nudlarna i en stor skål eller kastrull. Slå över kokande vatten, lägg på lock och låt stå i 5 min. Häll över i en sil, och spola hastigt med kallt vatten. Låt rinna
av.
Blanda ner dressingen bland grönsakerna och blanda väl, blanda sedan ner nudlarna, som mycket väl kan klippas, för att bli mer lätthanterliga och lättare att äta.
Fördela salladen på fyra tallrikar, lägg på musslorna. Grilla sedan gambas på grillen, eller stek dem snabbt i en het panna med neutral rapsolja ett par minuter på var sida. Toppa salladen med den stekta eller grillade gambasen.
Smaklig måltid!
Foto: Mette Ottosson , Recept och styling: Gladmage Catering